De school

Wilt u naar aanleiding van de informatie op deze site graag een nader gesprek met de school, dan kunt u het best contact opnemen met de locatiedirecteur van de school, mevrouw M. Nijboer. Zij is te bereiken via het volgende e-mailadres en telefoonnummer:

montessori@oo-emmen.nl
+31(0)591-659874 (school)

Tijdens een telefoongesprek kunnen we ook een afspraak maken voor een rondleiding met of zonder uw kind(eren).

De Montessorischool Emmen is een school met een centrum-, wijk- en regiofunctie. Dat wil zeggen dat de school zich richt op de plaats Emmen en de omgeving. De school is gehuisvest in de wijk Emmermeer en kent één locatie.

Er is tevens een Montessori Voorschool in de school. Hierdoor biedt de school onderwijs aan peuters t/m kinderen van groep 8.

Maria Montessori
Begin 20e eeuw ontwikkelde Maria Montessori (1870 - 1952) het Montessori-systeem. Zij kwam als Italiaans arts in aanraking met experimenteel onderwijs aan zwakbegaafde kinderen. Ze raakte hiervan zo onder de indruk, dat ze zich helemaal ging wijden aan onderwijs. Ze ontwikkelde materialen die in eerste instantie bedoeld waren voor deze kinderen. Later ontwikkelde ze haar eigen methode voor "normaal begaafde kinderen". Hiervoor paste ze de leermiddelen die ze eerder al had samengesteld aan en stelde ze vele nieuwe materialen samen.

Buitenschoolse opvang
Daarnaast beschikt de school sinds september 2010 over buitenschoolse opvang. Dit wordt geëxploiteerd door Kindercentrum ’t Koekoeksnest.
Voor meer informatie: (0591) 55 64 54

Tussenschoolse opvang
Alle kinderen blijven tussen de middag over op school, omdat wij een continurooster hanteren. De kinderen luchen in de klas met hun leerkracht.  

© 2024 Onderwijs Opvang Emmen - alle rechten voorbehouden